Diensten

Windows computer repareren of upgraden

Je computer werkt niet meer zoals eerst.
Wij snappen dat je een goed werkende computer wilt en daarom helpen wij je graag. We komen dan ook graag langs om te kijken of we het probleem snel bij jou thuis kunnen oplossen, of dat we hem meenemen naar onze werkplaats.

Wij kunnen helpen bij o.a.:

Je computer een boost geven

Alle pc’s worden in de loop der tijd steeds een beetje trager.
Dat komt doordat zich steeds meer rommel op je pc verzamelt, maar ook vragen nieuwe software en applicaties steeds meer van je PC.
Toch hoef je dan niet direct een nieuwe ( dure) PC aan te schaffen.
Je kan je PC ook upgraden.

Het geheugen van de pc upgraden

Het upgraden of het uitbreiden van het intern geheugen van uw pc zorgt voor betere prestaties.
Vooraf moet er eerst bepaald worden:

Een SSD harddisk in plaats van een HDD harddisk

Er zijn grofweg twee soorten harde schijven. Het oudere type is de traditionele harde schijf (ook wel HDD – Hard Disk Drive – genoemd).
De laatste jaren is de SSD (Solid State Drive) populair geworden. De nieuwe SSD’s zijn vergelijkbaar met geheugenkaarten: ze hebben geen bewegende onderdelen. Dat maakt een SSD licht en compact, minder kwetsbaar dan de traditionele harde schijf en veel sneller.
Het vervangen van een HDD harde schijf door een SSD harde schijf zal als deze als opstartschijf gebruikt wordt een aanzienlijke snelheidswinst opleveren.
Wel moet als je de schijf vervangt een aantal zaken moeten gebeuren.

  1. Op de nieuwe schijf moet Windows opnieuw geïnstalleerd worden
  2. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor alle overige programma’s
  3. Als er op de oude harde schijf belangrijke documenten staan, moeten deze ( als je de oude harde schijf niet als extra schijf in de computer / laptop kan plaatsen) eerst veilig gesteld worden en later weer worden teruggeplaatst.